BIO-ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSLÉÜZEM ÉPÍTÉSE TISZALÖKÖN


A Kedvezményezett neve: Grape Stone Press Kft.

Projekt címe: Bio-zöldség és gyümölcsléüzem építése Tiszalökön

A szerződött támogatás összege: 469.262.741 Ft.

A támogatás mértéke (%-ban): 50%

Pályázati felhívás Kódszáma: VP-3-4.2.1-15

Pályázati felhívás neve: Mezőgazdasági termékek értéknövelése erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban

Projekt azonosító száma: VP-3-4.2.1-15-1772961483

Projekt rövid bemutatása:
A projekt keretében egy olyan feldolgozó üzem fog megépülni Tiszalökön, amelyben egyedi technológiával fogjuk gyártani a magvas gyümölcsökből (alma, meggy), paradicsomból, és céklából készült bio gyümölcsleveket, pépeket, püréket és gyümölcsízt.
Elsődleges szempontunk az üzem tervezésénél az volt, hogy az alapanyag 100%-át fel tudjuk használni, valamint a különböző alapanyagokat egy gépsoron tudjuk feldolgozni, a költséghatékony működés érdekében. A gyümölcsfeldolgozó üzem teljes területe 1423,6 m2, a beszerzésre kerülő technológiai gépsor egyedi gyártású lesz.
A projekt eredményeképpen 31 új közvetlen munkahelyet fogunk teremteni, jelentős a projekt közvetett munkahelyteremtő hatása is, hiszen több száz család mezőgazdasági termelő által előállított bio alapanyagokból fogunk kiváló íz, nyomelem, vitamin tartalmú termékeket előállítani.

Projekt tervezett befejezése: 2019. 07.31.


SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Grape Stone Press Kft. 2016. április 25-én pályázatot nyújtott be „Bio zöldség-és gyümölcsfeldolgozó üzem létesítése Tiszalökön” címmel a Vidékfejlesztési Operatív Program keretében kiírt Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyság elősegítése a feldolgozásban című konstrukcióra.

A projekt tervezett költségvetése: 938 525 487 Ft.

A pozitív támogatói határozatot 2017. augusztus 4-én kaptuk meg, amelyben értesítettek minket, hogy 469 262 741 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül a projektünk. A projekt keretében egy olyan feldolgozó üzem fog megépülni Tiszalökön, amelyben egyedi technológiával fogjuk gyártani a magvas gyümölcsökből (alma, meggy), paradicsomból, és céklából készült bio gyümölcsleveket, pépeket, püréket és gyümölcsízt.

Elsődleges szempontunk az üzem tervezésénél az volt, hogy az alapanyag 100%-át fel tudjuk használni, valamint a különböző alapanyagokat egy gépsoron tudjuk feldolgozni, a költséghatékony működés érdekében.

A cég „no-waste” (hulladékanyag-mentes) elvét követve az üzemben az alapanyagok feldolgozása során kinyert mag a további feldolgozásra és szállításra alkalmas állapotba kerül. A gazdaságos működés biztosítása érdekében, a gyártás periférikus rendszerébe beszerelésre kerül egy víztisztító berendezés, és egy hőintegrációs központ is. A gyümölcsfeldolgozó üzem teljes területe 1423,6 m2, a beszerzésre kerülő technológiai gépsor egyedi gyártású lesz. Mind a technológiára, mind az építésre vonatkozóan a közbeszerzési eljárás folyamatban van.

A gyártási kapacitás a következőképpen fog alakulni: paradicsompüré 200 t/év, almapüré 420 t/év, meggypüré 200 t/év, cékla-és répapüré 160 t/év, paradicsomlé 450 t/év, almalé 850 t/év, meggylé 400 t/év, cékla-és répalé 310 t/év.

A projekt eredményeképpen 31 új közvetlen munkahelyet fogunk teremteni, jelentős a projekt közvetett munkahelyteremtő hatása is, hiszen több száz család mezőgazdasági termelő által előállított bio alapanyagokból fogunk kiváló íz, nyomelem, vitamin tartalmú termékeket előállítani.

SZON.HU
http://www.szon.hu/leraktak-a-tiszaloki-feldolgozo-uzem-alapkovet/3876382

KÖLCSEY TELEVÍZIÓ
http://kolcseytv.hu/munkahelyteremtes-tiszalokon/