Hidegen sajtolt tokaji szőlőmagolaj

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Tevékenység

A 2009-ben alapított cégünk fő tevékenysége hidegen sajtolt olaj, főleg szőlőmagolaj gyártás. A legkiválóbb minőségű olaj előállítása érdekében elsősorban saját magunk által kiválasztott magot dolgozunk fel, melynek kellő tisztaságára külön figyelmet fordítunk. Bízunk abban, hogy a Tokaj-hegyaljai ízeket és illatokat a szőlőmagolajunkban is viszont érzik kedves vásárlóink!
A hidegen sajtolt eljárás előnye az extrakciós verzióhoz képest, (melynek során hexánt, azaz a benzin egyik fő komponensét alkalmazzák), hogy semmilyen oldószert, vegyszert nem alkalmazunk. További előny, hogy a mag külön hőkezelést nem kap, így illókomponensekben is gazdag olajat kapunk.
Cégünk két telephellyel működik Tokaj-Hegyalján. Üzemünkben a teljes folyamat megvalósul, azaz a törkölyt mi magunk gyűjtjük össze, szeparáljuk, majd a keletkező mag, szárítás után a présgépbe kerül. Így a magalapanyag minőségét teljes mértékben ellenőrizni tudjuk. Termelésünk a tokaji borvidék szőlőtermelésére, az ott keletkező törkölyre épít.
Az olajpréselés után visszamaradt présmaradvány (pellet) alacsony olajtartalmának köszönhetően őrölhető, a szőlőmagolajhoz hasonló, pozitív élettani tulajdonságokkal rendelkezik. Az elsősorban takarmány-feljavításra használt anyag, azonban kiválóan alkalmas sütőipari termékek természetes adalékanyagának is.


 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz